PROJECT | SOPHIBUS

Project: Sophibus
Locatie: Phillipville, Belgische Ardennen
Werkdagen: 8

Omschrijving werkzaamheden:
Het demonteren en herplaatsen van 6 overheaddeuren en vaste puien, inclusief het construeren en lassen van de montageframes ten behoeve van de bedrijfsdeuren. Bij aankomst bleek al snel dat de deuren eigenlijk net iets te groot waren besteld voor de bestaande bouw. Door het frame zorgvuldig te plaatsen konden we alsnog de deuren monteren. Ook bleek dat de vaste puien op de verkeerde maat besteld waren, dus deze moesten ter plekke op maat gemaakt en gemonteerd worden.

De uitdaging bij dit project, lag vooral in het feit dat de demontage die wij moesten doen bestond uit ouderwetse glazen puien met grote stalen naam borden op zo’n 7 meter hoogte. Tevens was dit een busstation met werkplaats, waar voortdurend bussen in en uit reden… dit met zo min mogelijk lekke banden. En in de Ardennen is de straat scheef, wat werken op hoogte een grote uitdaging maakt. Na de eerste twee deuren hadden we een manier gevonden om deur voor deur een werkbare situatie voor iedereen te creëren, dat was eigenlijk al een hele opgave. Uiteindelijk, na veel handen en voeten werk in dit Franstalige stukje België, hebben wij de klus in 8 dagen, met zijn tweeën, naar ieders tevredenheid geklaard.

We zijn beloond door de chef werkplaats, met enkele grote glazen Chimay bier, een lokale brouwerij met een heerlijk biertje.